reede, 29. jaanuar 2010

Kultuurilugu

Tere!

Kuna haiguse pärast ei tule ma veel järgmine nädal ka kooli, siis annan teile heameelega iseseisva ülesande. Kindlasti mäletate, et paar nädalat tagasi tegime tunnis läbi pressikonverentsi teemal reformatsioon. Viis õpilast olid intervjueeritavad ja nendega on korras, aga ülejäänud olid ajakirjanikud, kes siis pidid loo kokku saama.


Ülesanne on järgmine. Ajakirjanikud kirjutaksid kodus loo valmis, kujundaksid selle vastavalt oma väljaandele ning saadaksid järgmise nädala lõpuks minu e-posti aadressile (kristi.siirman@tyhg.edu.ee). (Algselt pidite arvutitunnis kujundama, aga otsustasime Hannaga, et tehke seekord siiski iseseisvalt). Kui kellegi vihik, paberileht on mu klassis aknalaual, siis võtku ära.

Nii et jõudu tööle, ootan väga põnevaid, sisukaid ja pilkuköitvaid artikleid :)

neljapäev, 28. jaanuar 2010

Uurimistöö

Kõik, kes on otsustanud teha uurimistöö 10. klassis - teil tuleb oma teema ära kinnitada. Saatke klassijuhatajale e-mail (kristi.siirman@tyhg.edu.ee), sisuks:
* Uurimistöö teema (piiritletud, konkreetne pealkiri)
* Juhendaja nimi
* Retsensenti (ehk hindaja) nimi

ja oma nimi oleks ka viisakas kirjutada :)

esmaspäev, 25. jaanuar 2010

Tunnistused

Nagu te teate, siis reedel (22.01) sai päris mitu kursust läbi. Selle nädala alguses on kolm päeva mõeldud hinnete parandamiseks, aga seejärel on hinded lõplikult väljas.

Ma jäin ise haigeks ja jätsin kõik e-posti aadressid kooli, nii et kahjuks ei saa ise teie vanematele esimesena kirjutada. Ma oleksin väga tänulik, kui teie vanem annaks teada mu e-posti aadressile (kristi.siirman@tyhg.edu.ee), kas soovib tunnistust ka paberkujul või sobib, kui ta hoiab teie tegemistel silma peal e-kooli vahendusel?

neljapäev, 21. jaanuar 2010

Spordipäev

Teisipäeval on siis spordipäev.

Gümnaasiumi suusatamine on Nõmme spordikeskuses (Külmallika 15a) kell 11.00. Tüdrukute distants on 1,4 ja poistel 2,8 km.

Suusalaenutus maksab 30 krooni. Kindlasti võtta kaasa õpilaspilet, olla kohal pool tundi varem ning soojalt riides.


Uisutamine toimub Premia jäähallis (Haabersti tn 3). Meie klassi uisutamisaeg on 14-15.00. Uisutamine maksab 50 krooni (tavaliselt on jääpilet gümnaasiumi õpilastele 75 ja uisurent 25 krooni).

Mina tuleksin teiega muidu uisutama kaasa, aga mul on samal päeval viimane eksam Tallinna Ülikoolis ning palusin, et Hanna Toom mind asendaks. Nii et tema siis saadab uisutajaid :)

Raha tuleb maksta kohapeal korraga kassasse, nii et Hanna Toom teeb siis seda.

reede, 15. jaanuar 2010

Esitlus värvi teemal

Kava:

1. Mida see värv endast kujutab?

*Kas kuulub põhivärvide hulka?
*Kuidas teda saadakse?

2. Selle värvi sümboolne tähendus

*Ajalooliselt
*Tänapäeval
*Erinevate kultuuride puhul

3. Selle värvi mõju inimesele
4. Selle värvi kasutamine moes
5. Selle värvi mõju ruumis

*Laes
*Seintel
*Põrandal
*Soovitused kasutamisel

6. Kasutatud materjalid

pühapäev, 10. jaanuar 2010

Klassijuhatajalt

Tere 10.A!

Soovin Teile kõigile parimat ja rõõmsamat uut 2010 aastat. Loodan, et sel aastal täituvad nii suured unistused ja väikesed soovid ning et ka vahvad ootamatused üllataksid Teid. Hoidke oma klassis ikka üksteist, õppige, jagage sõpradega oma rõõme ja muresid, aidake - kui keegi jääb hätta, ärge jätke kedagi üksi ja andke andeks kui keegi eksib. Vaadake, et Te kõik jõuaksite õigeks ajaks kooli! Ja hoidke oma tervist! Ja...
Minu aeg Teie klassijuhatajana on selleks korraks otsa saanud. Aga millegi lõpp on alati ka millegi uue algus.

Olge tublid!

Parimate soovidega
Kristiina Raud