reede, 30. oktoober 2009

Meeldetuletus

"Kool Tulevikus" teemal õpilaste loovtööde esitamise aeg on 9. november. Säravamad teosed lähevad kooli Juubeliaasta kogumikku.

Kirjuta kirjand oma tulevikust!

SA Innove karjääriteenuste arenduskeskus kuulutab seitsmendat aastat välja noorte kirjandivõistluse teemal: Tulevik ja karjäär, millest on oodatud osa võtma gümnaasiumi- ja kutseõppeasutuste õpilased ning 2008/2009. õ.-a. kooli lõpetanud noored.

Korraldajate eesmärk on suunata noorte tähelepanu oma elutee planeerimise olulisusele tänapäeva kiiresti muutuvas maailmas.

Võistlustööks sobib arutlev kirjand, kuid välistatud pole ka muus vormis proosakirjutised. Hinnatakse eelkõige kirjandi sisukust, loogilist arutluskäiku, isikupärast lähenemist ja ladusat keelekasutust, samuti võimet oma ideid selgelt ning veenvalt esitada.

Võistlustöö täpsema pealkirja saab autor sõnastada vabal valikul või valida ka etteantud pealkirjadest, vt www.rajaleidja.ee/kirjand.

Kirjandivõistluse žüriisse kuuluvad Riikliku Eksami- ja Kvalifikatsioonikeskuse, Eesti Päevalehe ja Eesti Emakeeleõpetajate Seltsi esindajad.

Tööde esitamise lõpptähtaeg on 8. november 2009. Võistlustöö tuleb esitada eesti või vene keeles.

Kirjand saata e-posti aadressil kirjand@innove.ee märgusõnaga Kirjand*

Kindlasti lisada järgmised kontaktandmed:
- nimi ja perekonnanimi (soovi korral varjunimi)
- kool, kus õpid (või lõpetasid käesoleval aastal) ja klass, kursus või vanus
- kontakttelefon
- e-posti või tavaposti aadress
- juhendaja nimi (juhendaja olemasolu korral)

*E-posti võimaluse puudumisel võib töö saata aadressile: SA Innove karjääriteenuste arenduskeskus, Lõõtsa 4, 11415 Tallinn

Hindamiskomisjonil on õigus vastava taseme tööde puudumisel kohti mitte välja anda või auhindu ümber jagada.

Kirjandivõistluse peasponsor on Eesti populaarseim tööportaal CV keskus, kes paneb võitjale välja sülearvuti. Lisaks toetavad kirjandivõistlust Estravel, Sampo Pank, Tea kirjastus ja Õpetajate Leht. Kolmkümmend parimat kirjutajat saavad tausta sissepääsu infomessile Teeviit 2009.

Võitjaid autasustatakse infomessi Teeviit avamisel 3. detsembril 2009 Tallinnas.

Kirjandivõistlus toimub Euroopa Sotsiaalfondi poolt rahastatud programmis Karjääriteenuste süsteemi arendamine.

Lisainfo: Kristi Koort
SA Innove Karjääriteenuste arenduskeskus teavitusspetsialist
telefon: 699 8517
e-post: kristi.koort@innove.ee

Töövarjupäev

19. novembril toimub üle-eestiline Töövarjupäev ja selle raames korraldab SENT (MTÜ Sild Ettevõtlike Noorte Tulevikku) ürituse nimega “Töövarjupäeva Kroon 2009″.
Ürituse eesmärgiks on anda noortele ülevaade edukate ja oma valdkonnas väljapaistvate inimeste igapäevastest tegemistest ja kohustustest ning ettekujutuse juhtimisvaldkonna olemusest. Varjutada saab peaminister Andrus Ansipit, Tartu Ülikooli rektor Alar Karist, uudistemagasini reporter Tanel Talvet, riigikogu esinaist Ene Ergmat ja paljusid teisi. Osalejad valitakse konkursi teel ning valituks saavad CV-de ja motivatsioonikirjade põhjal parimad. Vajadusel toimub ka intervjuu.
Kandideerimise aeg: 21.10 - 04.11.2009
Kandideerides pole sul midagi kaotada, küll aga kuhjaga võita! Tipptegijad ootavad just Sind enda varjuks! Tule ja anna teada oma kandideerimissoovist TÜG karjäärikoordinaatorile - meie klassijuhatajale 1. korrus kab. 110.

NB! Veel on oodatud ka õpilaste erisoovid mõne elukutse esindaja töövarjuks hakkamise soovist - õpetaja katsub leida võimalusi, minge ja andke oma soovidest teada!

pühapäev, 25. oktoober 2009

neljapäev, 22. oktoober 2009

Homme!

Info klassijuhatajalt:

Tooge PALUN homme, Reedel ära piletiraha, kes soovivad muusikali vaatama-kuulama minna (315.-) 18.dets. kell 19.00, veel on pileteid ja ma tõesti ei tea, kellele neid siis nüüd peaks pakkuma. Kui 26 inimest pileteid välja ei osta, siis tuleb piletiraha juurde maksta (siis hind 350.-). Ka ootan homseks veel viimaseid koolipiltide ümbrikke!

Tervitab,
Klassijuhataja

Rebaste rets


Homme peame olema koolis enne 7.45. Kogunemine on välisukse juures alates 7.35! Rets toimub ka vahetundidel ja 6. -7. tund. Kõigil peavad olema seljas punased riided, mis võivad määrduda - keegi EI JÄÄ puhtaks. Veel on vaja mõelda oma klassiga välja rebaste hümn, mis kestab 2-3 minutit.

kolmapäev, 21. oktoober 2009

Linnuhuvilsed!

Linnuteemaline viktoriin - kes julgeb võib end proovile panna.
Head nuputamist!

Tallinna Linnuklubi korraldab järgneva 7 nädala jooksul Tallinna kooliõpilastele linnuviktoriini. Viktoriini eesmärk on parandada osalejate linnutundmist, tekitada Tallinna kooliõpilastes huvi lindude vastu ja leida tuhandete õpilaste seast üles suurema linnuhuviga noored.

Linnuviktoriinist on oodatud osa võtma kõik Tallinna koolide 5-12. klassi õpilased. Viktoriin koosneb 7 voorust ajavahemikul 12. oktoobrist – 1. detsembrini. Iga voor kestab nädal aega – teisipäevast teisipäevani.

Linnuviktoriini kodulehele pääseb Tallinna Linnuklubi kodulehe kaudu http://www.tallinna-linnuklubi.ee/linnuviktoriin

Igas voorus tuleb lahendada 4 ülesannet, mille hulgas on nii aktuaalseid linnuteemasid internetist ja loodusajakirjadest kui ka määramisülesandeid. Võisteldakse üksinda.

Vastused tuleb saata vastamistähtaja kuupäeval hiljemalt kl 20.00 aadressile vaatlused@tallinna-linnuklubi.ee Esimese vooru tähtaeg on teisipäev, 20. oktoober.

Kindlasti tuleb vastustele juurde lisada oma nimi, kool ja klass. Soovi korral võib lisaks kasutada ka varjunime, mis pannakse nime asemel tulemuste lehele.

Viktoriinis osalejad on kutsutud detsembris toimuvale Tallinna Linnuklubi iga-aastasele konverentsile, kus parimad vastajad saavad auhinnad. Peaauhinnaks on NIKONi profibinokkel.

Kui listilugejad teavad oma suguvõsast ja tutvusringkonnast noori tallinlasi, kellel on keskmisest suurem huvi looduse ja lindude vastu, siis oleme väga tänulikud, kui te edastate neile selle info linnuviktoriini toimumise kohta!

Lisainfo:
Tel. 5341 5030 (Meelis Uustal)
E-post: meelis@tallinna-linnuklubi.ee


Teate edastas:
Loodusring
Juhataja Arne Timm
info@loodusring.ee
www.loodusring.ee
Telefon 6070045

esmaspäev, 19. oktoober 2009

Neljapäeval, 22. oktoobril

Neljapäeval toimub kõnevõistlus 4-5 tunni ajal kooli aulas. Kõneosavuses võistlevad parimad gümnaasiumi õpilased. Võidab kõige osavam ja karismaatilisem, kellele kuulub kogu au ja kuulsus. Tule ja elage minule ja Manfredile kaasa, kusjuures kõik on kohustatud kaasa elama ja kaasa mõtlema. ;)
Ürituse lõppedes peaksid tunnid jätkuma plaanipäraselt, kuid meie lähme KUMUsse. Makse Rainile, meie tublile klassivanemale, 35.- EEK KUMU külastamise jaoks.

Edu meile selle veerandi viimase nädala ületamisel!

Loodushuvilised!

Võtke osa viktoriinist ja pange oma teadmised proovile!

www.loodusring.ee

Algab viktoriinisari „Eesti looduskaitse 100”

2010.aastal täitub Eesti looduskaitsel 100. sünnipäev. Keskkonnaamet koostöös ajakirjaga Eesti Loodus tähistab looduskaitse suurt juubelit muuhulgas ka viktoriinisarjaga “Eesti looduskaitse 100”.

Viktoriinisari on mõeldud kõigile alates 4. klassist kuni täiskasvanuteni. Oktoobrist märtsini ilmuvad igas Eesti Looduse numbris Eesti looduskaitse valdkondi puudutavad küsimused. Samad küsimused leiab ka Keskkonnaameti kodulehelt www.keskkonnaamet.ee , kus on juba praegu esimese vooru küsimused ja vastamise juhend.

Iga vooru küsimustele oodatakse vastuseid järgmise kuu 10. Kuupäevani Keskkonnaameti kodulehe kaudu või Eesti Looduse postiaadressil pk. 110, Tartu 51002, “Eesti looduskaitse 100”.

Küsimustele aitavad vastuseid leida Eesti Looduse ja Loodusesõbra artiklid alates 2006. aastast. Õiged vastused ilmuvad igas järgnevas ajakirjanumbris ja Keskkonnaameti kodulehel.

Õigete vastuste eest saadud punktid liidetakse viktoriini jooksul. Hinnatakse neljas kategoorias: II kooliaste (4.-6. klass), III kooliaste (7.-9. klass), gümnaasium ja täiskasvanud.

Parimaid auhinnatakse looduskaitsekuu avamisel 2010. aasta maikuus.

Üldhariduskoolide vanuseastmete parimaid kutsutakse osalema suvises looduslaagris ning teisi edukamaid premeeritakse ajakirja Eesti Loodus tellimuste ja loodusraamatutega.

2010. aastal täitub sada aastat Eesti esimese looduskaitseala loomisest: 14. augustil 1910. aastal võeti looduskaitse alla linnurikkad Vaika saared. Aegade jooksul on kaitseala pindala suurenenud, 1993.aastal muudeti see Vilsandi rahvuspargiks. Tänu peaaegu sajandipikkusele looduskaitsele on Eestis veel puutumata loodust ja elupaiku haruldastele liikidele. Kõrvuti loodusliku elustiku kaitsega väärtustatakse ka kultuurilis-ajaloolist pärandit.

Lisainfo: Maris Kivistik, Keskkonnaameti spetsialist keskkonnahariduse osakonna juhataja ülesannetes, tel. 5183249, maris.kivistik@keskkonnaamet.ee


Teate edastas:
Loodusring
Juhataja Arne Timm
info@loodusring.ee
www.loodusring.ee
Telefon 6070045

pühapäev, 18. oktoober 2009

Ettevõtluspäeva IDE töötuba

Meie klassist (Heli-Mari Sakala, Diana Romanenkova, Helina Rajasalu, Janne Prints, Inge Raat ja klassijuhataja Kristiina Raud) osalesid 8. oktoobril 2009 Tallinna Ettevõtluspäeva raames korraldatud IDE töötoas. IDE tähendab-insener, disainer, ettevõtja. Saime teada, milline roll on toote valmimisel disaineril, inseneril ja ettevõtjal/turundajal. Praktilise harjutuse käigus saime proovida, kuidas tuleme ise toime uue peakatte loomisel, disainimisel ja selle ettevõtte juhtkonnale nö. maha müümisel. Ideed lendasid ja meeskonnatöö arenes.
Pilte saab näha siit.

teisipäev, 13. oktoober 2009

Laural on mure!

Laura ajaloo õpik on kadunud. Vaadake kodus või koolikapis õpikud üle, ega teie kätte pole see juhuslikult sattunud. Kui on siis viige see palun Laurale tagasi.

Infot klassijuhatajalt

Nendel, kes tellisid endale koolimütsid tuleb homseks, s.t 14. oktoober, raha ära maksta. Summa on 225.- EEK. Raha tuleb viia klassijuhataja kätte.

Veel ootab klassijuhataja paberiraha. Lastevanemate koosolekul lepiti kokku et summa on 30-50 EEK. Õpetaja tahab selle veerandi jooksul raha majandusjuhatajale ära maksta.

Koolipildid tuleb ka tagasi tuua. Tähtaeg on 20. oktoober.

Horoskoop lubab, et oktoober toob suhetesse soojust ja kui vaja siis ka leppimist. Eriti hästi tunnevad end kaalud, amburid, veevalajad, kaksikud ja lõvid.

Rõõmsaid terviseid,
klassijuhataja

laupäev, 10. oktoober 2009

Ülemiste Targa Äri keskus

15.oktoobril oodatakse meid Ülemiste City Targa Äri keskusesse ( asub Ülemiste keskuse taga, Lõõtsa 6).
Õppekäik kestab 13.30 - 15.30
Tutvustatkse ka e-lahendusi pakkuvat Demokeskust.
Lahkume kooli juurest peale 5.tundi ja sõidame trammiga nr 4 Majaka põik peatusesse, sealt juba edasi jalgsi.
Osavõtt kohustuslik kõikidele õpilastele.

Arst!

Kooliarst palub järgmistel õpilastel oma eelmisest koolist (või kui on kodus) tervisekaart Tallinna Ühisgümnaasiumisse tuua.

Birgit Kukk
Tiina Mäe
Helina Rajasalu
Janne Prints

Tallinna Ühisgümnaasium kuulutab välja loominguliste tööde konkursi

„Kool tulevikus”

Käsitleda võib kõike kooliga seonduvat: õpilased, õppeained, õpetajad, kooli hoone ja sisustus, koolitarbed ja tehnilised võimalused jne

Tööd võivad olla kirjanduslikud:

  • luuletused
  • jutud
  • esseed
  • novellid
  • kirjandid

Tööd võivad olla kunstivallast:

  • pildid

    töö tuleb esitada joonistuspaberil ( formaat A4 või A5) või failina ( näit. arvutigraafika)

  • ruumilised tööd ( näit. maketid)

    NB! Tööle ( kunstitöödel töö tagumisele/ alumisele küljele) kirjutada loetavalt autori eesnimi, perekonnanimi ja klass.


Kõik õpilased saavad hinde ka eesti keelde ja kirjandusse või kunstiõpetusse. Arvet selle kohta, kas kõik on osalenud, peab klassijuhataja.

Tööde tähtaeg on 9. november, mil tööd laekuvad eesti keele või kunstiõpetuse õpetaja kätte. Parimad kirjatükid tuua 16. novembriks Aili Tarvo ja säravaimad kunstitööd Liia Jungi kätte.

Parimad tööd avaldatakse Tallinna Ühisgümnaasiumi 90. aastapäevale pühendatud kogumikus.

Klassijuhataja palub kõigil enda juurest tööd n.ö registreerida, sest tema peab arvet, kas kõik esitavad või mitte.

Korrapidamise graafik 10.A. 12. okt. - 16. okt. 2009

Hommikul tuleb tutvustada end korrapidaja õpetajale. Garderoobis peab olema esimesed 2 vahetundi. Rikkumisest tuleb teada anda korrapidaja õpetajale, mitte ise lahendama hakata.

10.A.
1.korrus 2.korrus 3.korrus garderoob
E Ilves Kristi

Helen Leiten

Juhanni Rene

Tamm Johennes

Uusküla Anni

Pähna Anni

Baranin Sandra

Popova Anna

Mletsin Manfred

T Mäe Tiina

Kukk Birgit

Tammisto Laura

Velmre Laura Mona

Tamuri Gert Omar

Mataloja Kevin

Talivee Aireen

Leiten Helen

Ratnikov Daniil

K Rajasalu Helina

Romanenkova Diana

Baranin Sandra

Rääk Angela

Hein Rain

Laineste Kristo

Mossov Johannes

Juhanni Rene

Tamm Johannes

N Talv Helen

Laaneots Helen

Mletsin Manfred

Ruberg Eva

Popova Anna

Ratnikov Daniil

Mataloja Kevin

Tamuri Gert

Rääk Angela

R Kirtsi Carol-Ly

Talivee Aireen

Raat Inge

Sakala Heli Mari

Prints Janne

Mossov Johannes

Pähna Anni

Uusküla Anny

Laineste Kristo


Oleme korralikud!

teisipäev, 6. oktoober 2009

7. oktoober

Homme on vahetuses järgmised 2 tundi:
7. tund toimub kultuurilugu
8. tund toimub psühholoogia

Homme on geograafia olümpiaadi koolivoor kell 11.00 kab.207 Meie klassist osalevad Helen, Johannes, Manfred, Anna, Janne. Olümpiaadil osalejad on homme tundidest vabastatud.
Soovime edu!

Teatrisse, teatrisse!

Klassijuhataja on broneerinud 25 piletit muusikalile EVITA.
Etendus toimub reedel, 18. detsembril 2009, kell 19.00 Nokia kontserdimajas. Kohad on põrandal 21. seas. Pileti hind on 350.- EEK.
Piletite raha tuleb hiljemalt 20. oktoobriks ära maksta.

Teine etendus, millele õpetaja on broneerinud 25 piletit on Vanemuise külalisetendus Don Juan Tallinna Draamateatris. Kohas saalis on 3-4 rida. Pileti hind on 184.- EEK. Toimub see esmaspäeval, 1. veebruaril 2010.
Piletite raha tuleb ära maksta 30. novembriks.


"Loodan, et leiate võimaluse tulla teatrisse koos klassikaaslastega või koos sõpradega või koos perega.
Pidage nõu oma sponsoritega!

Tervitab,
klassijuhataja"

esmaspäev, 5. oktoober 2009

5. oktoober!

Esmaspäeval tähistame kooliperega rõõmsalt Õpetajate päeva. 1.-4. tund toimuvad tavapäraselt, alates 5.tunnist annavad tunde "uued õpetajad". Peale 6. tundi toimub pidulik ja humoorikas õpetajate päeva aktus - kogu gümnaasium on oodatud kaasa elama, esinevad üllatuskülalised " välismaalt". Peale aktust on koolipäev lõppenud.